Få styr på dit formelle look

Der er ikke noget værre end at stå derhjemme kort tid inden en fest eller et andet formelt arrangement og opdage, at man simpelthen ikke har noget passende at tage på. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for at have nogle gode løsninger parate, så du altid føler dig klar, hvis du pludselig skal afsted til noget formelt. Det gælder bare om at have de rette dele klar i garderobeskabet. 

Hav de nødvendige dele 

Et formelt look kan faktisk sættes sammen meget hurtigt og nemt, hvis du blot har de rette dele. Der er ingen, der siger, at det behøver at være et klassisk jakkesæt eller en cocktail- eller gallakjole. Et flot, stilrent og brugbart look kan skabes med nogle få, godt udvalgte dele. 

Et par mørke busker i et pænt materiale er altid et godt udgangspunkt til at skabe et flot og formelt look. Sådanne bukser kan nemt sættes sammen med en blazer i stort set hvilken som helst farve, eller en pæn top. Det kunne også være en sort og simpel nederdel, der kan danne basen for det formelle look. 

Gør det personligt med detaljer 

Når du har styr på de grundlæggende dele, kan du tilføje lidt karakter til dit look med de detaljer, du tilvælger. Her kan det være nemt at ændre på det overordnede udtryk ud fra, hvad du vælger. Det kunne for eksempel være med en butterfly til mænd, et dekorativt bælte, nogle flotte sko eller smykker.  

Hvis du har nogle gode grundlæggende tøjdele klar til dit formelle look, er det netop detaljerne, der kan være med til at gøre looket unikt. Du kan sagtens bruge det samme tøj til flere forskellige anledninger og skabe variation med de accessories, du bruger. På den måde behøver du ikke at eje en masse formelt tøj.