Find tid til en lille pause fra hverdagen

Nogle gange havner vi i en rutine, hvor vi bare klør på med arbejdet og alle de daglige opgaver. Det kan hurtigt blive som et tandhjul, der er en del af en større mekanisme, og tanken om at tage en pause, kan nemt komme til at virke mærkelig og fjern. Men selvom vi måske er glade for vores arbejde, er det altid sundt at sørge for at tage pauser. Og det kan faktisk være enormt nemt at koble ordentligt af, hvis man bare gør det rigtigt. 

Kom væk fra de daglige rammer 

En af de største fejl, som mange begår, når de tager en pause fra arbejdet, er, at de bliver derhjemme. Selvom hjemmet bør skabe afslappende rammer, er det svært at komme udenom, at det også kan komme til at minde en om den travle hverdag og de mange daglige gøremål, der skal udføres. 

For at give hovedet et mentalt afbræk fra hverdagen kan det derfor være rigtig sundt at komme væk fra de daglige rammer. Find et sted, der giver dig muligheden for at slappe af både fysisk og mentalt. Det kunne for eksempel være et ophold på Marienlyst Strandhotel eller blot at tage hen og besøge noget familie i nogle dage. 

Bliv god til at mærke efter 

Vi er mange, der godt kan komme til at ignorere kroppens egne signaler. Det gælder blandt andet stress. Det er derfor en god idé at gøre det til en vane at stoppe op en gang i mellem og virkelig mærke efter. Har du evnen til at lægge arbejdet fra dig, når du er hjemme, eller kører det konstant rundt oppe i dit hoved? Så er en ferie muligvis den rette løsning, så du kan koble af og vende tilbage til arbejdet med ny energi.