Gaming på højt plan er en anerkendt sportsgren 

For ikke mange år siden blev gaming anset for at være det rene sjov og ballade. Mange mente ligefrem at det var skadeligt at sidde foran en skærm og game igennem. Den tid er heldigvis forbi, og godt det samme. I dag er gaming anerkendt som en sportsgren på linje med håndbold og bordtennis. Det er der rigtigt mange gamere, som er mega glade for. Og det har givet den, i forvejen voksende kultur, et boost. Det var også på høje tid, at folk fik øjnene op for gamingens kvaliteter. 

Når gaming bliver til sport, så hedder det esport. Denne type sport trækker fulde huse i store haller, når dygtige spillere mødes for at dyste om mesterskaber i den ene eller anden spilgenre. Og det er spændende at være tilskuer til en gamer, der virkelig kan sit kram, når det gælder skydespil, racerspil eller adventure. Ofte spiller to hold imod hinanden, og det er fascinerende at se hvor godt de arbejder sammen, når de skal organisere raids mod modstanderne. Man får virkelig fornemmelsen af at her har man at gøre med en ægte sportspræstation. 

Talent betyder noget 

En gamer skal naturligvis opøve sig nogle færdigheder, bare for at kunne spille med. Hvis man skal op på eliteniveau, så skal man for det første virkelig øve sig, og for det andet, så er det også nødvendigt med en eller anden form for talent. Og der er mange former for talent indenfor esport. Hvis man skal køre race, så er sådan noget som sans for timing, vægt, bremselængde og kontrolleret udskridning vigtige faktorer, som ikke umiddelbart kan indlæres uden talent. 

I mange adventurespil og strategispil, er det helt andre talenter, der efterspørges. Her er det mere noget med at kunne regne forskellige forløb ud og forudsige bestemte hændelser. Fornemmelse for psykologi er også en meget vigtig faktor. I andre spilgenrer kræves der igen andre former for talent. Men uden hård træning går det ikke. Begge dele skal være helt i top, og de samme skal dedikationen, hvis en gamer skal gøre sig håb om en plads i eliten. Og er man oppe at kæmpe med de store, så kræves der virkelig meget af den enkelte gamer. 

Moderne brug af ny teknologi 

Man kan bruge den ny teknologi på mange måder. Den er velegnet for bankmanden og aktieanalytikeren, og den er kanon for dem, der arbejder med grafik og skattesystemer. Med hjælp fra den kan man finde sex i Ringe. Man kan finde masser af sex på Fyn, hvis man vil, med hjælp fra den nye teknologi. Og så kan man altså bruge teknologien til at game på meget højt plan, og udføre endog meget store bedrifter.