Hvilket regnskabsprogram til et ApS?

Et ApS eller anpartsselskab er en meget populær selskabsform i Danmark, fordi det er den med laveste kapitalkrav, hvor man kan nyde godt af begrænset hæftelse. I princippet kan man godt starte en enkeltmandsvirksomhed og foretage de samme aktiviteter, men et ApS giver dig begrænset hæftelse, så kreditorerne kan ikke gå efter dig personligt, hvis der skulle ske noget. Der er selvfølgelig nogle undtagelser, men de er undtagelser og dermed ikke relevante for denne artikel.

Men hvilket regnskabsprogram bør jeg vælge?

Det er meget svært at snakke om virksomheder uden at snakke om regnskab. Alle skal gøre det (som udgangspunkt i hvert fald), og derfor vælger vi at inkludere det i denne her artikel. Vil du derfor lave et regnskab til dit ApS selv, så læser du den rigtige artikel. Vi kommer nemlig til at nævne et par gode regnskabsprogrammer, som du kan anvende til din virksomhed.

Du har nok allerede hørt om programmer som Dinero og Billy. Derfor vil vi ikke sige så meget om dem udover at de har meget gode anmeldelser, og du kan prøve dem gratis i en periode. Men hvilke programmer kan man så benytte sig af?

Skal det være den absolut billigste løsning, så kan du tage et kig på Multi-Regnskab, som ved at vinde nogle markedsandele grundet deres gode produkt og meget gode pris. Ellers er der Web-Regnskab, som har eksisteret i nogle år og nok anvendes af et par tusind virksomheder. Det virker dog relativt primitivt sammenlignet med de andre – prisen er dog også derefter.

Excel kan ikke anbefales

Excel er ikke et regnskabsprogram, og derfor har det ikke de værktøjer, der er nødvendige for at kunne håndtere regnskabsmæssige transaktioner. Excel mangler detaljeret sikkerhed og kontrol af data, som er nødvendig for at opfylde regnskabsmæssige krav. For eksempel har Excel ikke den nødvendige adgangskontrol til at kunne forhindre uautoriseret ændring eller sletning af data. Det er heller ikke i stand til at give korrekte rapporteringer, hvilket er en af de vigtigste aspekter ved at holde regnskab. Derudover kan Excel heller ikke give detaljerede rapporter, som er nødvendige for at kunne overholde de regnskabsmæssige standarder.

Når dette så er sagt, så er Excel et fremragende værktøj til en række forskellige ting.