Optimer støvsugningen med den rette støvsuger

Når vi snakker om bolig her på siden, så er det oftest i forhold til inspiration og gode råd til boligindretningen. Denne artikel kommer til at handle om noget lidt andet indenfor boligverden. Noget, som de fleste boligejere, finder knap så interessant – nemlig støvsugning. Hvis du ikke er blevet afskrækket af ordet i sig selv, så er der god grund til at læse videre, så du kan blive klogere på hvorfor det er vigtigt at vælge den rette støvsuger. 

Støvsugning er mere end blot en sur tjans

Støvsugning er formentlig de færrestes yndlingsbeskæftigelse, men den rette støvsuger kan gøre selve støvsugningen meget nemmere. En støvsuger er, som navnet indikerer, udviklet med henblik på at fjerne støv, men det er ikke kun for syns skyld, at det er vigtigt at komme støvet til livs. Støv og andre støvpartikler er nemlig ikke særligt sunde for os at opholde os i, og derfor er støvsugning også med til at forbedre indeklimaet. Et sundt indeklima er vigtigt for vores velbefindende, og det er derfor, at støvsugning er så vigtigt.

En af årsagerne til at der er mange, der ikke bryder sig om at støvesuge, er formentligt fordi det er upraktisk at gå og trække en støvsuger efter sig, som hamrer ind i karme og liste, og som konstant er begrænset af, at ledningen ikke kan nå længere. Støvsugning er en af de rengøringsopgaver, som kan skabe størst frustration netop af den grund, at støvsugning aldrig rigtig vil, hvad man selv vil.

Med en moderne støvsuger er det dog lidt nemmere at komme igennem støvsugningen. En god støvsuger skal helst køre let på gulvet, den skal have en lang ledning, og så skal den ikke mindst have en god sugeevne, så man hurtigt og effektiv kommer støvet til livs. Støvsugere udvikles hele tiden med henblik på at gøre det nemmere for os at få klaret støvsugningen, og derfor kan det være lidt uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvilken støvsuger man skal vælge. Heldigvis findes der en støvsuger test, som har sammenlignet forskellige støvsugere på markedet for at finde ud af, hvilken støvsuger der er bedst i test.

Med den rette støvsuger kan du altså både gøre støvsugningen nemmere, mere effektiv og så er jævnlig støvsugning også med til at forbedre indeklimaet i din bolig. Altså er der mange gode grunde til at investere i en ordentlig støvsuger, også selvom støvsugning langt fra står øverst på listen over aktiviteter, man kan lide at give sig til. Jo hurtigere støvsugningen går, jo hurtigere kan du til gengæld give dig til noget, som du rent faktisk finder interessant at foretage sig.

Er der jord i dine stikkontakter?

Når du i forvejen er i gang med at støvsuge, så kan du med fordel undersøge, om der er jord i de forskellige stikkontakter, som du sætter støvsugeren til. Et jordstik gør ingen forskel for selve støvsugningen, men hvis du eksempelvis skal have installeret en varmepumpe, eller du skal bruge et tre-stik, så er det væsentligt, om der er jordspyd i din bolig.