Sådan kan du træne med en pull up bar

En pull up bar er smart, fordi du kan træne med den på et hav af måder. Men udover at pull up baren er fleksibel til træning, er den også fleksibel i forhold til din indretning, og du kan vælge alt fra et pull up stativ til en bar på væggen. Læs mere her! 

Hjemmetræning er det nye, og det virker! Når Danmark er for koldt, vådt og gråt, til at du orker at kæmpe dig ned til fitness-centeret, så er hjemmetræning løsningen. En pull up bar er perfekt til formålet, og med den rigtige variant og placering, kan du næsten ikke undgå at få motion i dagligdagen.  

Hvad er en pull up bar? 

En pull up bar er et meget simpelt redskab til fitness, der trods sin simplicitet kan bruges på et hav af måder. En pull up bar er i sin enkleste form en stang, som du placerer højere end dig selv, så du kan løfte dig op i den og tage pull ups. Du kan blandt andet tjekke udvalget ud hos Nettofitness. 

Pull up træning er meget styrkende for især den brede rygmuskel, som på latin hedder ‘latissimus dorsi’, men også den store nakkemuskel (‘trapezius’) får god træning, når du tager pull ups. Du kan næsten heller ikke undgå at træne biceps, når du bruger en pull up bar væg eller et pull up stativ – og med de rette greb vil det blive både mærkbart og synligt. 

Pull up og hjemmetræning 

Du kan faktisk træne det meste af kroppen med en pull up bar, og derfor er den perfekt at have lige ved hånden. Det har du, hvis du investerer i en stang til dit hjem, og placerer den et sted, som giver mening for dig. Du kan hænge en pull up bar på væg, i loft eller dørkarm, og på den måde er den både let tilgængelig for dig og en diskret del af din indretning. 

Pull up bar væg 

Du kan med fordel overveje en pull up bar væg. På den måde fungerer pull up baren som en minimal version af den klassiske ribbe, og den fylder altså ikke det store i indretningen. Du kan med fordel gøre dig nogle tanker om, på hvilken væg din pull up bar skal hænges.  

Hænger du den i soveværelset, er det oplagt at tage et par greb om morgenen eller inden sengetid, men baren vil ikke springe dig i øjnene i løbet af dagen. Hænger du den derimod i stuen eller i entréen, er der en god sandsynlighed for, at du ofte vil bevæge dig forbi stangen og lave et par løft i forbifarten. 

Pull up stativ  

Et pull up stativ fylder en kende mere end den simple bar, men til gengæld kan du flytte rundt på dit stativ, som det passer dig. Du kan således placere dit pull up stativ i soveværelset den ene dag og i stuen den næste, og du kan nemt flytte rundt på det, hvis du får gæster eller skal gøre rent. 

Hvis du har et rum, du har dedikeret til træning, passer et pull up stativ perfekt ind her. Med nogle håndvægte og et pull up stativ kan du hurtigt indrette dit helt private fitness-center, og du kan invitere dine træningsglade venner over til en session.