Skal vi give en kat i julegave?

ANNONCE

Efter at have haft min mindste kusine med på landet, hvor der konstant var dyr omkring os, så har hendes ønskeliste være en smule ændret. Pludselig er der både katte, hunde, marsvin, køer og en fugl derpå. Men hvordan skal man forholde sig, når det kommer til kæledyr i julegave? Skal man bare give en pige på 5 år en kat, fordi hun ønsker sig sådan en? Kan hun overhovedet tage ansvar fra dette?

hvem-kan-sige-nej
Hvem kan sige nej til denne skønne lille kat? er sikker på, at jeg har en glad kusine – og en måske en bekymret mor – hvis jeg giver denne i julegave 😉

Jeg var i så meget tvivl, at jeg greb knoglen og ringede til det nærmeste dyreinternat, som dog ikke havde tid til at hjælpe mig. Heldigvis nævnte de at snakke med andre folk med børn og katte, eller ringe til den nærmeste kattepension. Jeg fandt hurtig frem til en kattepension, som kunne give mig lidt information at gå ud fra.

Læs også: Giv en rejse i gave

Kattene ender ofte i kattepensionen, når familien skal på ferie og ikke kan tage deres kæledyr med – og i de værste tilfælde – ender de direkte på dyreinternatet. Det var derfor vigtigt at se på familiens rejsevaner, som hurtigt ville kunne afgøre om familien som en helhed, kunne klare et nyt familiemedlem.

kat

Det var folkene bagved Norddjurs Kattepension, som du kan læse mere omkring her, som var så behjælpelig med at påpege dette. Hvis der blot var tale om sommerferie i et par uger, og et par enkelte dage i juleferien, så kunne man nemt komme over dette, f.eks. ved at gøre brug af pensionen.

Læs også: Smukke i gave

Det var også vigtigt at tænke på, hvordan børn var overfor f.eks. andre børn, babyer og dyr generelt. Man anbefaler nemlig ikke katte til børn i en for ung alder, hvor f.eks. marsvin er at foretrække (er glade for at blive holdt, og bider/kræsser sjældent). Men når man snakker 5-8 år, så kommer det meget an på personligheden.