Stræk ud på en effektiv måde

Der findes mange myter omkring det at strække ud, så det er heller ikke så mærkeligt, at man kan blive lidt forvirret. Hvad er det egentlig der fungerer og hvorfor skal man strække ud? Det kan du læse mere om her.  

Hvorfor skal man strække ud?  

Der er mange der strækker ud i forbindelse med træning, fordi de er overbevist om at man bliver mindre øm. Det er ikke nødvendigvis helt sandt. Det er nemlig sådan at når man strækker ud, så kan man risikere at rive op muskelvævet yderligere, og det er den helingsproces, der gør at vi bliver ømme. Derfor kan det at strække ud i sig selv, også gøre at vi bliver ømme. Det ved alle der har gået til dans eller gymnastik, det at strække ud, kan godt føre til svært ømme muskler.  

Derfor skal man ikke nødvendigvis strække ud, udelukkende for at blive mindre øm, men for at blive mere fleksibel. Mere fleksibilitet kan nemlig hjælpe dig i din hverdag. Det kan også hjælpe dig til at komme gennem din træning mere effektivt, håndtere en række øvelser bedre og holde dine sener og muskler i god form. Det er dog ikke nok i sig selv at strække ud, men det bør kombineres med styrketræning. Når vi styrketræner meget, kan udstrækning være en god måde, at sørge for at dine muskler ikke trækker sig for meget sammen og bliver for eksplosive.  

Hvad fungerer? 

Når du selv strækker ud, ved for eksempel at øve dig på split eller prøve at nå dine tæer, så kommer du måske ikke så dybt ind i muskelvævet, som du måske gerne vil. Derfor kan man med fordel bruge værktøjer der hjælper en til at strække ud, på en meget mere effektiv måde.  

Mange balletdansere og gymnastiskudøvere bruger det der hedder en foam roller. En foam roller, er et særdeles effektivt udstrækningsværktøj, som man kan bruge til simpelthen at rulle ud stive, stramme og ømme muskler. Det giver en helt anden dybde, end bare det at strække ud selv. Det samme gælder for elastikker, som man også kan bruge til at strække ud ved at løfte ben, ryg eller lignende.  

Almindelig traditionel udstrækning, er mindre effektivt, end at kombinere din styrketræning med at rulle på en foam roller. Det kan gøre underværker, også på stædige muskler, som du ikke en gang vidste var stramme. Prøv en foam roller og mærk forskellen