Vælg det rigtige løbeur

ANNONCE

Man kan sagtens løbe uden et løbeur – så er det sagt! Men når først man begynder at gå op i sit løb, så kan det skabe lidt ekstra løbeglæde ved, at have et løbeur. Mange er dog bange for at miste glæden ved at løbe, hvis de begynder at tage tid, tælle antal kilometer og lignende, og andre er bange for ikke at kunne motivere sig, uden et løbeur.

lobe

Men på et eller andet tidspunkt, så ender de fleste med at ville have et løbeur, og så begynder problemstillingen – hvilket løbeur skal man så vælge? For her i 2016 findes der et utal af løbeurer på markedet, og et utal af test som er for personlige og uden konkrete informationer eller er de simpelthen blevet forældet. Og for ikke at falde i samme faldgruppe, vil vi ikke komme med hvilket løbeur du skal vælge, men tips til at vælge imellem dem på markedet.

Update: er du total ”Apple fanboy”, så er Apple Watch blevet lanceret, som mange mener er den helt rette partner til løbeturen.

Bekvemmelighed og komfort

Når du køber en løbeur, huske da på, at dit primære fokus bør være på at løbe og ikke justere dir ur/rem eller andre indstillinger hvert femte minut. Kig primært efter de store skiver, som gør læsningen let og hurtig. Tænk over hvordan tiden fremgår på uret, dette er den vigtigste funktion, og skal derved være i fokus og let at læse.

vilken-model

Features

Ligesom i mange andre brancher, er der også her en masse mærker som konkurrerer med hinanden om, at levere de bedste funktioner. Så der er en stor flåde af mærker og et endnu større forskellige modeller med forskellige funktioner. Udvælg allerede fra starten hvad det er du har brug for, og hold dig til dette i søgningen efter et løbeur. Læs denne artikel for at få et overblik over de forskellige egenskaber, som du finder på de forskellige typer af løbeurer.

Batteritid

Her er det vigtigt at tænke over, at du ofte vil glemme at lade dit ur op efter træningen – og derfor har brug for en nogenlunde lang batteritid. Overvej ligeså, hvor nemt det er at lade uret op, da dette ofte gøres, hvis det er nemt hurtigt at sætte til opladning. Vær også afklaret med dig selv omkring, hvorvidt det blot er et løbeur, eller det også skal benyttes til andre aktiviteter eller resten af dagen, hvilket også trækker på batteriet.

Vandtæt

Tænk over hvilket terræn og årstider du vælger at løbe i, og hvorvidt dit løbeur skal være vandtæt . og hvor meget. Hvis du er personen som ikke stopper for