Vi elsker solen – nyd den, når den er her

ANNONCE

De fleste danskere elsker solen, og måske endda i en grad, så mange sydlændinge ryster lidt på hovedet. Det skyldes selvfølgelig, at vi har så relativt få solskinsdage i det mørke og regnfulde Danmark. Derfor gælder det naturligvis om at nyde den i fulde drag, når den endelig titter frem. Dels er det skønt, men solens stråler har også en række gavnlige virkninger, som er vigtige for kroppen.

En af dem er kroppens egen produktion af D-vitamin, der stimuleres, når solen rammer huden. Desværre får vi ad den vej for lidt D-vitamin i både Danmark og i Norden generelt, og eksperterne anbefaler indtagelse af supplerende D-vitamin. D-vitamin hjælper kroppen med at optage kalk fra maden, og understøtter immunforsvaret, blodsukkerreguleringen og det generelle humør.

Solens lys påvirker også i høj grad den kroppens naturlige produktion af melatonin og serotonin. For lidt sollys ødelægger søvnrytmen og giver anledning til hyppigere depressioner. Der er altså mange gode grunde til at elske solen, og selv om vi tager alt, hvad vi kan få, er det ikke altid nok.

rejsen-og-stranden

Tag sydpå og kombiner afslapning med sund sol

Selv om de fleste nok rejser sydpå af mere kreative hensyn, er det faktisk ikke nogen dum ide rent fysiologisk heller. Selvfølgelig er det ikke sundt at blive solskoldet, men ekstra sol i passende doser er beviseligt godt for helbredet. Hermed altså et ekstra og ganske solidt argument, når du skal overbevise resten af familien om en ferie sydpå. Rejs til Caribien eller et af de andre populære feriemål, hvis du vil have solen billigst muligt.

Specielt Caribien er et besøg værd, ikke mindst på grund af den meget imødekommende lokalbefolkning. Det er ikke uden grund en af verdens mest populære rejsemål. Det betyder selvfølgelig, at der er en del turisme i de centrale områder. Bryder du dig ikke så meget om trængsel, er der dog også masser af muligheder for at vælge destinationer på de lidt mindre og uspolerede øer som for eksempel St. John, Virgin Gorda for bare at nævne et par af de mange muligheder.

Det er formentlig unødvendigt at nævne, men vær godt forberedt på, at der er varmt og solrigt – hele tiden. Det betyder med andre ord, at din rejseudrustning skal se noget anderledes ud, end hvis turen gik til de Norske fjelde eller andre spændende destinationer. Væk med vanter og halstørklæder og frem med sandaler, T-shirts og tynde komfortable skjorter og shorts.

Benyt lejligheden til at forny din casual garderobe

Danskerne er generelt et T-shirt elskende folk, og det er der intet galt i. Omvendt er vi også lidt berygtede for ikke at høre til de mest velklædte, og den fordom behøver du naturligvis ikke være med til at fremme, når du rejser ud. Måske er solferien den helt rigtige anledning til at få skiftet de slaskede, slidte og faconløse T-shirts ud med nogle mere velsiddende modeller.

T-shirts fås i mange kvaliteter og prisklasser, men som regel får du mest for pengene ved de lidt dyrere modeller. Her vil du nemlig ofte kunne beholde pasformen og en pæn overflade, selv efter mange vaske. Der findes faktisk netbutikker, som har specialiseret sig i at levere T-shirts med ypperlig pasform og i ekstra god kvalitet til konkurrencedygtige priser, og et godt eksempel er TeeShoppen, som eksempelvis kan levere ensfarvede T-shirts i hele 14 forskellige farver. Klik her, hvis du se, hvordan produkterne er prissat. Butikken byder også på blandt andet caps, sneakers, hatte og andre casual beklædningsprodukter.